02 май 2012

Екзотично пиле с оризови рулца

Продукти: /за 4 порции/

300 гр пилешко филе
200 гр сварен нахут
200 гр сладка царевица
200 мл кокосово мляко
1 и 1/2 с.л. червена къри паста 
1 глава лук
1 ч.л. канела
1 с.л. олио
1 лимон
1 портокал
1 и 1/2 ч.ч. ориз
сол


Приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и лука на полумесеци и ги задушаваме в 1 с.л. олио. Прибавяме и къри пастата и разбъркваме...

След като месото побелее изсипваме кокосовото мляко и сока от 1/2 портокал /другата половина от портокала ще ни потрябва по-късно/...

След 5 минути прибавяме нахут, царевицата и канелата. Оставяме го на тих огън докато течността изври и остане съвсем малко гъст сос. Ако е необходимо посоляваме с малко сол. Важно е да го разбъркваме от време на време, за да не загори. Докато месото къкри сваряваме ориза в подсолена вода. Сварения ориз изцеждаме от водата и към него прибавяме сока от лимона и половината портокал...

Започваме да правим рулцата. Върху фолио разстиламе слой ориз с дебелина около 1см. В единия му край по дължина слагаме няколко хапки месо и малко от останалите зеленчуци. Внимателно навиваме рулото с помощта на фолиото...

Сервираме рулцата върху канапе от пилето със зеленчуци...