07 юни 2012

Пълнен пъпеш с пиле и гъби

Продукти:

1 пъпеш /600-700 гр/
400 гр пилешко филе
200 гр гъби
2 стръка пресен лук
3 с.л. олио
1 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. кимион
100 гр настърган кашкавал
сол




Приготвяне:


Нарязваме месото на кубчета и го задушаваме в олиото. След като побелее добавяме и нарязаните гъби. Посоляваме със сол и прибавяме черния пипер и кимиона. Когато гъбите са готови слагаме и нарязания пресен лук...

След това разрязваме пъпеша на две и го издълбаваме с лъжица. Посоляваме с малко сол и пълним с месото. Слагаме ги в тава с малко вода на дъното и печем за 20 минути на 180 градуса...

Малко преди да са готови ги поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме за още 2-3 минути. Сервираме с прясна салата...