15 юни 2012

Японска салата

Продукти:

3 домата
1 компот от ананас
2 портокала
1 зелена салата /може и айсберг/ 
2 сварени яйца
3 с.л. заквасена сметана
сока на 1 лимон
1 ч.л. сол
щипка захар
черен пипер /по желание/  


Приготвяне:


В голяма купа нарязваме доматите/без семките/, ананаса, изчистените портокали и сърцевината на зелената салата. Оставяме външните големи листа на салата за по-късно, защото в тях ще сервираме...

Правим дресинга, като смесим сока от лимона, заквасената сметана, солта, захарта и малко черен пипер. След това го изсипваме в купата при останалите продукти и разбъркваме...

В голяма дълбока чиния слагаме листата от зелената салата. Върху тях изсипваме готовата салата и отгоре украсяваме с яйцата...