24 юни 2012

Торта от диня

Продукти:

1/4 диня
2 банана
2 праскови

за крема:
1 яйце
1 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. брашно
4 с.л. захар
1 ванилия
1/2 пакетче желатин
100 мл сладкарска сметана


Приготвяне:


Загряваме прясното мляко на котлона. Към него прибавяме захарта, ванилията и яйцето, разбито заедно с брашното. Бъркаме докато крема се сгъсти, след което го махаме от котлона и оставяме в хладилника да се охлади. През това време разбиваме сметаната. Разтваряме желатина в 2 с.л. вода и го разтопяваме. В дълбока купа смесваме желатина, крема и сметаната. Разбъркваме внимателно и прибираме крема в хладилника...

Правим тортата във форма с диаметър около 20см. /Ако нямате форма, може да ползвате малка тавичка или от тези за еднократна употреба./ Нарязваме динята на тънки резени /по-тънки от 1 см./ , и изчистваме семките. Покриваме дъното на формата с резените диня...

Отгоре слагаме нарязаните на кръгчета банани...

След това покриваме с крема, а върху него нареждаме нарязани на тънко праскови...

Отгоре покриваме с още един ред диня. Завиваме формата с фолио и прибираме тортата в хладилника за няколко часа...

Супер разхлаждащ десерт се получи...