24 юни 2012

Спагети по китайски

Продукти:

400 гр пилешки гърди
6-7 печурки
2 моркова
1 тиквичка
400гр спагети
3 с.л. олио
1 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. смлян карамфил
1/2 ч.л. канела
1 с.л. оцет
4 с.л. соев сос
1 лимон
1 с.л. пшенично нишесте
сол


Приготвяне:

Нарязваме пилешкото месо на тънки ленти и го мариноваме със: черния пипер, карамфила, канелата, оцета, сол, 2 с.л. соев сос и нишестето. Оставяме месото в хладилник за 1 час, за да се овкуси.Когато месото е поело подправките е време да сварим и спагетите в подсолена вода. Изцеждаме сварените спагети. След това в дълбок тиган слагаме олиото и пържим месото, докато побелее...

Изваждаме месото и задушаваме гъбите за няколко минути, след което изваждаме и тях от тигана и ги слагаме при месото...

Следват нарязаните на лентички моркови...

След 2-3 минути към морковите прибавяме и нарязаната на лентички тиквичка...

Когато и тиквичките омекнат връщаме обратно в тигана гъбите и месото. Изсипваме спагетите в тигана. Поръсваме със сока от лимона и 2 с.л. соев сос. Разбъркваме добре и след няколко минути оттегляме от котлона...

Сервираме...