22 август 2012

Тарта с къпини

Продукти:

за тестото: 
1 яйце
1 с.л. масло
4 с.л. пудра захар
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/3 ч.л. канела
1 и 1/2 ч.ч. брашно 

за заливката: 
2 яйца
1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. къпини

сметана и пресни къпини за украсата

Приготвяне:



От продуктите замесваме гладко тесто. Слагаме в хладилник за 15-20 минути, да се стегне. След това го разточваме на тънка кора. Слагаме тестото в намазана с масло форма за пай /или малка тавичка с диаметър 20-25см/. Притискаме тестото към стените и го надупчваме с вилица...

Изсипваме къпините във формата...

Правим заливката като разбием яйцата със захарта и добавяме прясното мляко. Изсипваме сместа върху къпините. Печем във загрята фурна на 170 градуса, докато заливката се зачерви отгоре /около 30 минути/...

Когато изстине, изваждаме тартата от формата. Украсяваме с малко сметана и пресни къпини...

Едно хубаво парче за следобедното кафе...