Кокосови пилешки бутчета със сос от грозде
4 пилешки бутчета /горни/
1/2 ч.л. канела
2 дафинови листа
1 яйце
3с.л. брашно
1/2 ч.л. риган
1/2 ч.ч. кокосови стърготини
за соса:
1 с.л. масло
2 с.л. брашно
1 ч.ч. сок от грозде
черен пипер
сол
1 ч.ч. сварен ориз
Приготвяне:
Сваряваме бутчетата във вода, към която прибавяме дафиновите листа, сол и канелата. Когато са сварени започваме да приготвяме кокосовата панировка. За целта разбиваме яйцето, заедно с брашното и ригана до получаване на гладка каша. Потапяме бутчетата в получената смес...
След това овалваме в кокосовите стърготини и подреждаме бутчетата върху хартия за печене. Слагаме във загрята фурна и печем до зачервяване /около 6-7 минути/...
Докато бутчетата се пекат приготвяме соса. Запържваме 2 с.л. брашно в 1 с.л. масло и заливаме с гроздовия сок. Слагаме сол и черен пипер и бъркаме докато соса се сгъсти...
Сервираме бутчетата със сварен ориз и сос...
Коментари
Публикуване на коментар