05 август 2012

Кокосови пилешки бутчета със сос от грозде

Продукти: /за 2 порции/

4 пилешки бутчета /горни/
1/2 ч.л. канела
2 дафинови листа 
1 яйце
3с.л. брашно
1/2 ч.л. риган
1/2 ч.ч. кокосови стърготини

за соса: 
1 с.л. масло
2 с.л. брашно
1 ч.ч. сок от грозде
черен пипер
сол

1 ч.ч. сварен ориз



Приготвяне:


Сваряваме бутчетата във вода, към която прибавяме дафиновите листа, сол и канелата. Когато са сварени започваме да приготвяме кокосовата панировка. За целта разбиваме яйцето, заедно с брашното и ригана до получаване на гладка каша. Потапяме бутчетата в получената смес...
След това овалваме в кокосовите стърготини и подреждаме бутчетата върху хартия за печене. Слагаме във загрята фурна и печем до зачервяване /около 6-7 минути/...

Докато бутчетата се пекат приготвяме соса. Запържваме 2 с.л. брашно в 1 с.л. масло и заливаме с гроздовия сок. Слагаме сол и черен пипер и бъркаме докато соса се сгъсти...

Сервираме бутчетата със сварен ориз и сос...