13 септември 2012

Блондис /браунис с бял шоколад/

Продукти:

1 бял шоколад /100 гр/
3 яйца
100 гр брашно
70 гр меко масло
70 гр захар
60 гр сушени боровинки
2 с.л. ром

за украсата: 
1 бял шоколад /100 гр/
2 с.л. прясно мляко
сладкарска боя 



Приготвяне: 


Първо слагаме боровинките в една купичка и добавяме към тях 2 с.л. ром. 
След това разтопяваме шоколада на водна баня и го оттегляме от котлона. Веднага прибавяме маслото към него и бъркаме, за да се разтопи...
Разбиваме яйцата със захарта. Бъркаме с миксер на високи обороти за 5 минути. Трябва да се получи бяла пяна. След това добавяме яйцата към разтопения шоколад и разбъркваме внимателно с дървена лъжица. Прибавяме брашното и отново разбъркваме на ръка. Накрая слагаме боровинките и разбъркваме. Готовата смес изсипваме в тавичка, застлана с хартия за печене. Печем 15 минути на 180 градуса. След това покриваме тавата с фолио и печем за още 15 минути...

Готовия сладиш слагаме върху решетка, да се охлади...

Изрязваме краищата и оформяме правоъгълници.
Правим заливката, като разтопим 2/3 от шоколада с 2.сл. прясно мляко и добавим червена боя. Заливаме сладкиша с получената смес и го слагаме в хладилника за 5-6 минути...

Накрая разтопяваме и останалият бял шоколад и с него украсяваме сладкиша...

 Източник "Ochikeron": Love Pink Brownie