19 септември 2012

Корейски питки с червен боб

Продукти:

за тестото: 
1 и 3/4 ч.ч. брашно
1/3 ч.ч. топла вода
1/3 ч,ч, топло прясно мляко
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
3 с.л. меко масло
1 с.л. суха мая

за плънката:  
250 гр сварен червен боб
1/2 връзка магданоз
1/4 глава лук
3 с.л. галета
сол
оцет 
олио


Приготвяне:

Замесваме тесто от горепосочените продукти. Важно е да го месим поне 20 минути, за да стане гладко и еластично. Готовото тесто оставяме да почине за 30 минути...

През това време правим плънката, като намачкаме сварения боб. Към него прибавяме нарязаните на ситно лук и магданоз. Овкусяваме със сол, олио и оцет на вкус и разбъркваме. Накрая слагаме и галетата...

От получената смес правим топчета с големината на орех...

Започваме да оформяме питките. Първо разделяме тестото на 12 топки. Взимаме една топка тесто и я разтегляме с ръце. В средата на тестото слагаме 1 топче от бобената смес...

Издърпваме краищата на тестото нагоре и прищипваме с пръсти...

Обръщаме с прищипаната част надолу и сплескваме с ръка. Правим 4-5 разреза с нож...

Подреждаме ги в намазана с масло тава. Печем на 175 градуса за 15 минути...

Могат да се консумират, както топли - така и студени...