Торта с бишкоти и сушени череши
Продукти: /за форма с диаметър 15см/
24 бр. бишкоти
400 гр заквасена сметана
1/3 ч.ч. нарязан на дребно локум
1/2 ч.ч. сушени череши
1 с.л. ром
2 с.л. пудра захар
2 с.л. сладко от череши
1 желатин
2 шоколадови вафли / с ядки/
натурален шоколад за украса
Приготвяне:
24 бр. бишкоти
400 гр заквасена сметана
1/3 ч.ч. нарязан на дребно локум
1/2 ч.ч. сушени череши
1 с.л. ром
2 с.л. пудра захар
2 с.л. сладко от череши
1 желатин
2 шоколадови вафли / с ядки/
натурален шоколад за украса
Приготвяне:
Нарязваме черешите на дребно и ги разбъркваме с 1 с.л. ром. След това в голяма купа смесваме: заквасената сметана, локума, черешите пудрата захар и сладкото от череши. Разбъркваме сместа и прибавяме разтворения в 4 с.л. желатин, след което отново разбъркваме...
Започваме да 'сглобяваме ' тората. За целта ни е необходима малка форма за торта, с диаметър 15см. /Ако формата Ви е по-голяма трябва да увеличите продуктите./
Подреждаме бишкоти по дъното и стените на формата и изсипваме 1/2 от сместа...
След това нарязваме вафлите на едри парчета и ги слагаме върху крема...
Върху вафлите изсипваме останалата част от сместа и заглаждаме. Прибираме в хладилника да се стегне, около 3-4 часа...
Украсяваме с шоколад...
Време е да я опитаме... :)