23 октомври 2012

Шарени фунийки с крем

Продукти:  
за тестото: 
2 яйца
2/3 ч.ч. захар
1/2 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
3 с.л. олио
2 и 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л какао

за крема: 
400 мл. прясно мляко
1/2 ч.ч. захар
1 нишесте ванилия
кората на 1 лимон 



Приготвяне:

Замесваме тесто от посочените продукти. Разделяме го на две равни части и към едната добавяме какаото...

Късаме по едно малко топче от всяко тесто /с големината на орех/. С ръце оформяме тънки ленти от тестото. Омотаваме ги една около друга, след което разточваме леко с точилка. Целта е да получим плоска лента двуцветно тесто...

Увиваме тестото около намазана с масло фунийка. По този начин правим цялото тесто. Подреждаме фунийките върху хартия за печене. Печем на 165 градуса до готовност... 

След като фунийките се охладят правим и крема. Докато е още горещ го изливаме във фунийките, като ги оставяме изправени, докато крема се стегне. Готовите фунийки прибираме в хладилника за една нощ, да поемат крема...