26 октомври 2012

Парфе с бисквити

Продукти:

500 гр. кисело мляко
200 гр. бисквити /по избор/
1/2 ч.ч. сушено манго /или друг плод по избор/
4 с.л. сладко от вишни/ или друго по избор/
1 суха сметана /ванилия/
100 мл. прясно мляко
1 желатин



 


Приготвяне:

Първото нещо, с което се заемаме е да накиснем сушените плодове в топла вода за 10 минути. По желание можете да сложите и малко алкохол за аромат. През това време смиламе бисквитите в блендер, да станат да трохи. След това накисваме желатина в 5 с.л. вода. Изваждаме плодовете от водата и ги нарязваме на ситно. Разбиваме сметаната в прясното мляко, докато стане пухкав крем.
Започваме и същинското приготвяне на парфето. В голяма купа смесваме всички продукти и разбъркваме. Накрая разтопяваме желатина и го добавяме към сместа...

Изсипваме парфето в купички или чаши за мелба и ги слагаме в хладилника за няколко часа.
Дано Ви хареса! :-)