27 октомври 2012

Палачинкова торта Оле

Продукти:

за палачинките:
6 яйца
1/2 ч.ч. пудра захар
2 ванилии
500 мл. прясно мляко
брашно колкото да получим тесто за палачинки /около 2 ч.ч./
3 с.л. олио
3 с.л. какао

за крема: 
2 бр. крем Оле на д-р Oetker /един ванилия и един шоколад/
800 мл. прясно мляко
400 гр. заквасена сметана
1 натурален шоколад
100 мл. сладкарска сметана
1 п. желатин 

за глазурата: 
1 натурален шоколад
100 мл. сладкарска сметана
2 с.л. масло 


Приготвяне:
Започваме с палачинките. Разбиваме яйцата заедно с пудрата захар, ванилията и прясното мляко. След това добавяме олиото и започваме да сипваме по малко брашно, докато получим подходяща гъстота. Разделяме тестото на две равни части и към едната добавяме какаото. Започваме да правим палачинките, като започнем от белите...

След това и кафявите...

След като приключим с палачинките, се заемаме с крема.
Загряваме сладкарската сметана на котлона /но без да завира/ и в нея слагаме натуралният шоколад. Бъркаме докато получим гладка смес и оставяме настрани. 
Взимаме две големи купи и в тях сипваме по 400 мл. прясно мляко. В едната разбиваме шоколадовия крем Оле, а в другата ваниловият. 
След това в голяма купа смесваме двата крема, заквасената сметана и шоколадовата смес, която оставихме настрани. Разтваряме желатина в 4 с.л. вода и го слагаме в купата. Разбъркваме докато получим еднородна смес...

Същинското приготвяне на тортата: редуваме бяла с кафява палачинка, като между всяка мажем с крем. Разпределяме крема така, че да стигне за всички палачинки.
Накрая правим глазурата, като загреем сметаната и маслото и в нея натрошим шоколада. Заливаме тортата с глазурата и я слагаме в хладилник за няколко часа... 

Получи се сочна и вкусна торта, Надявам се да Ви хареса... :-)