02 ноември 2012

Плетеница с кайма и грах

Продукти:

800 гр. бутер тесто
1 глава лук
1 морков
200 гр. кайма
100 гр грах /от консерва/ 
125 гр моцарела / 1 топка/
сол
черен пипер
кориандър
 


Приготвяне:

Започваме с приготвянето на плънката. Нарязваме моркова и лука на дребно и ги задушаваме в 2 с.л. олио. Добавяме каймата и 1 ч.ч. вода. Посоляваме със сол и поръсваме с черен пипер и кориандър. Бъркаме докато водата изври и махаме каймата от котлона. Изсипваме и граха към каймата и разбъркваме плънката...

Нарязваме 2-та листа бутер тесто на ленти и ги преплитаме една през друга...

Изсипваме плънката върху половината от тестото и захлупваме с другата половина. Притискаме внимателно краищата и обръщаме плетеницата върху хартия за печене. Надупчваме я с вилица, за да не се деформира при печенето...

Печем на 180 градуса до зачервяване...

Така изглежда отвътре...