03 ноември 2012

Линц тарт

Продукти:

за тестото: 
140 гр. брашно
70 гр. меко масло 
60 гр. пудра захар
1 яйце
1 ванилия
1/2 ч.л. канела

за пълнежа: 
250 гр. конфитюр от ягоди



Приготвяне:

Смесваме брашното с пудрата захар, канелата и ванилията. Добавяме разбитото яйце и маслото и замесваме гладко тесто.Слагаме тестото в хладилник за 30 минути.Предварително намазваме формата /в която ще печем/ с масло и поръсваме с брашно.
След това разточваме тестото и покриваме стените и дъното на формата за пай.Надупчваме тестото с вилица, за да не се деформира при печенето...

Разпределяме равномерно конфитюра върху тестото и слагаме формата във фризера за 7-8 минути....

След това слагаме пая в загрята на 180 градуса фурна и печем, докато тестото придобие златист цвят...

Разрязваме тарта, когато е напълно студен...