Линц тарт
Продукти:
за тестото:
140 гр. брашно
70 гр. меко масло
60 гр. пудра захар
1 яйце
1 ванилия
1/2 ч.л. канела
за пълнежа:
250 гр. конфитюр от ягоди
Приготвяне:
за тестото:
140 гр. брашно
70 гр. меко масло
60 гр. пудра захар
1 яйце
1 ванилия
1/2 ч.л. канела
за пълнежа:
250 гр. конфитюр от ягоди
Приготвяне:
Смесваме брашното с пудрата захар, канелата и ванилията. Добавяме разбитото яйце и маслото и замесваме гладко тесто.Слагаме тестото в хладилник за 30 минути.Предварително намазваме формата /в която ще печем/ с масло и поръсваме с брашно.
След това разточваме тестото и покриваме стените и дъното на формата за пай.Надупчваме тестото с вилица, за да не се деформира при печенето...
Разпределяме равномерно конфитюра върху тестото и слагаме формата във фризера за 7-8 минути....
След това слагаме пая в загрята на 180 градуса фурна и печем, докато тестото придобие златист цвят...
Разрязваме тарта, когато е напълно студен...
Коментари
Публикуване на коментар