05 ноември 2012

Фритатини / Frittatine

Продукти:

200 гр. спагети
200 гр. шунка
3 кисели краставички
2 печени червени чушки
1/2 ч.ч. сладка царевица
150 гр. настърган кашкавал
сол

за соса: 
500 мл. вода
1 пилешки бульон
2/3 ч.ч. прясно мляко
3 жълтъка
5 с.л. брашно
черен п-ипер
сол

за панировката: 
3 белтъка + 1 яйце
2 ч.ч. галета
1 ч.ч. брашно
олио за пържене /около 1 и 1/2 ч.ч./ 


Приготвяне:

Започваме със соса. Кипваме водата на котлона заедно с бульона. В купа смесваме жълтъците с прясното мляко и брашното. Бъркаме докато получим гладка каша. Изсипваме я във врящата вода и бъркаме непрекъснато докато се сгъсти. Добавяме сол и черен пипер на вкус. Готовият сос оставяме настрани да се охлади...

Начупваме спагетите на парчета с дължина около 2 см. и ги сваряваме. Отцеждаме ги от водата и към тях прибавяме царевицата, нарязаните на ситно шунка, краставички и чушка...

Изсипваме соса при спагетите и добавяме кашкавала. Добавяме сол на вкус и разбъркваме добре сместа. Изсипваме спагетите в тава и заглаждаме. Трябва да стане гладък слой с дебелина около 2 см. Прибираме тавата в хладилник за 2 часа, за да може сместа да се стегне...

След това изрязваме кръгчета с помощта на ринг /или чаша/. Овалваме всяко кръгче в брашно, след това в разбитите белтъци + яйцето. Накрая овалваме в галетата и пържим в загрята мазнина... 

И ето какъв е крайният резултат...