14 декември 2012

Киш с броколи и пиле

Продукти:

за основата:
3 картофа
1 тиквичка
1 ч.ч. смлени овесени ядки
2 яйца
сол
черен пипер
копър

за плънката: 
2 пилешки бутчета
100 гр. топено сирене
100 гр. настърган кашкавал 
150 гр. броколи 


Приготвяне:

Първо слагаме бутчетата в подсолена вода да се сварят. След това се заемаме с приготвянето на основата. Сваряваме картофите и ги намачкваме с вилица. Настъргваме тиквичката и изстискваме водата от нея. В купа смесваме картофите, тиквичките, яйцата, сол, копър и черен пипер на вкус и разбъркваме...

Добавяме и смлените овесени ядки към сместа...

Взимаме форма за пай, намазваме я с масло и поръсваме с брашно. Разпределяме сместа по дъното и стените на формата...

Накъсваме месото от бутчетата на хапки и го разпределяме върху основата. Слагаме във фурната на 180 градуса, да се запече за 10 минути.
Докато киша се запича сваряваме броколите в гореща подсолена вода за 4 минути...

След това изваждаме и слагаме топеното сирене...

Върху топеното сирене подреждаме броколите така, че да стоят изправени. Между броколите слагаме настърган кашкавал...

Връщаме киша отново във фурната и допичаме, докато кашкавала се зачерви...

След като се извади от фурната, трябва да престои 10 минути преди да се разреже...