21 декември 2012

Руло от тиква

Продукти:

3 яйца
3/4 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. брашно
1 ч.ч. настъргана тиква
щипка сол
1/2 бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/3 ч.л. канела

за крема: 
500 гр. маскарпоне
2/3 ч.ч. пудра захар
2 ванилии
1/2 ч.ч. стафиди /накиснати 2 с.л. ром/
кората на 1/2 портокал
 

Приготвяне: 

Разбиваме яйцата със захарта, докато станат на бяла пяна. След това добавяме тиквата, канелата, брашното,щипка сол, бакпулвера и содата. Намазваме хартия за печене с малко масло и изсипваме сместа. Печем на 190 градуса за около 10 минути. 
След като го извадим от фурната го навиваме докато е още леко топъл. /Не трябва да го навиваме докато е горещ, защото ще се залепи за хартията/...

Смесваме продуктите за крема в купа и ги разбъркваме...

Когато блата е напълно студен го намазваме равномерно с крем...

Навиваме рулото и го прибираме в хладилник за няколко часа...

 Аз го разрязах чак на следващия ден...