Каноли /италиански пурички/
Продукти:
за тестото:
400 гр. брашно
4 с.л. свинска мас
40 гр. захар
2 яйца /+ 1 белтък за залепване/
щипка сол
3 с.л. какао
60 мл. бяло вино
2 с.л. оцет
олио за пържене
за крема:
400 гр. крема сирене /Филаделфия/
150 гр. Рикота / може да заместите с Котидж чийз или извара/
2/3 ч.ч. пудра захар
1/2 ч.ч. шоколадови капки /или нарязан на дребно шоколад/
настърганата кора на 1/2 портокал
3 ванилии
1/3 ч.л. канела
Приготвяне:
за тестото:
400 гр. брашно
4 с.л. свинска мас
40 гр. захар
2 яйца /+ 1 белтък за залепване/
щипка сол
3 с.л. какао
60 мл. бяло вино
2 с.л. оцет
олио за пържене
за крема:
400 гр. крема сирене /Филаделфия/
150 гр. Рикота / може да заместите с Котидж чийз или извара/
2/3 ч.ч. пудра захар
1/2 ч.ч. шоколадови капки /или нарязан на дребно шоколад/
настърганата кора на 1/2 портокал
3 ванилии
1/3 ч.л. канела
Приготвяне:
В дълбок съд смесваме сухите продукти: брашното, солта, захарта и какаото. Правим дупка в средата и изсипваме 2-те яйца, виното, оцета и свинската мас. Започваме да месим, докато получим гладко тесто. Увиваме го във фолио и слагаме в хладилник за 1 час...
След като мине един час започваме да правим канолите. Тъй като нямах метални тръбички, а и не можах на намеря от къде да си купя, реших да си ги направя сама. Разрязах една алуминиева тава за еднократна употреба на правоъгълници и направих тръбички.
И така... разточваме тестото на лист с дебелина 3-4 мм. и изрязваме кръгчета. Гръгчетата навиваме на тръбичките, като залепваме краищата с разбит белтък и притискаме с пръсти...
Пържим в горещото олио за няколко минути...
Изцеждаме ги върху хартия, за да се отдели излишната мазнина...
Докато пуричките изстиват, започваме да правим крема. Смесваме всички продукти в купа и разбъркваме добре...
Със шприц пълним канолите с получения крем...
От количеството продукти излизат около 40 броя...
Преди сервиране се поръсват с пудра захар...
Източник: Ricetta Cannoli siciliani
Коментари
Публикуване на коментар