08 февруари 2013

Терин

Продукти: /за 4 броя/

10 - 12 кисели краставички
1 ч.ч. сварен ориз
3 с.л. смлени фъстъци
2 печени червени чушки
1 ч.ч. натрошено сирене
1 омлет
1 ч.ч. грах от консерва


 


 Приготвяне:

Взимаме 4 купички /или гювечета/ и ги покриваме с фолио. Намазваме фолио с малко олио, за да можем по-лесно да отделим терина.
След това нарязваме краставичките на тънки филийки, най-добре с ренде или белачка за картофи. Подреждаме краставички по стените и дъното на купичките, така че да се застъпват...

Към свареният ориз добавяме смлените фъстъци, ако е необходимо посоляваме. Разпределяме ориза в купичките и притискаме с лъжица...

Разрязваме омлетът на 4 равни части и ги слагаме върху ориза. Отново притискаме леко...

След това слагаме по 2 с.л. грах във всяка купичка. Върху граха разпределяме сиренето...

После разделяме всяка чушка на две. Слагаме по 1/2 чушка във всяка купичка, така че да се покрие сиренето. Притискаме леко с лъжица. 
 Загръщаме краищата на краставичките навътре...

Накрая покриваме с още един ред краставички...

Загръщаме краищата на фолиото и прибираме купичките в хладилник, поне за 1 час...

Готовият терин обръщаме върху чиния...

Така изглежда в разрез...