Парти торта
Продукти:
за блатовете:
2 и 1/2 ч.ч. брашно
2 яйца
1 ч.ч. суроватка / 1 ч.ч. прясно мляко+ 1с.л. оцет/
1/3 ч.л. сол
1 с.л. какао
3 ванилии
1/2 ч.ч. меко масло
1 ч.ч. захар
червена сладкарска боя
1 ч.л. сода бикарбонат
1 с.л. оцет
за крема:
200 мл. сладкарска сметана
2 бр. Paradiese Creme на Dr. Oetker /вкус на ванилия/
500 мл. студено прясно мляко
1 желатин
кора от пртокал /по желание/
за украсата:
2 белтъка
1 ч.ч. захар
сладкарски бои по избор
Приготвяне:
за блатовете:
2 и 1/2 ч.ч. брашно
2 яйца
1 ч.ч. суроватка / 1 ч.ч. прясно мляко+ 1с.л. оцет/
1/3 ч.л. сол
1 с.л. какао
3 ванилии
1/2 ч.ч. меко масло
1 ч.ч. захар
червена сладкарска боя
1 ч.л. сода бикарбонат
1 с.л. оцет
за крема:
200 мл. сладкарска сметана
2 бр. Paradiese Creme на Dr. Oetker /вкус на ванилия/
500 мл. студено прясно мляко
1 желатин
кора от пртокал /по желание/
за украсата:
2 белтъка
1 ч.ч. захар
сладкарски бои по избор
Приготвяне:
Започваме с приготвянето на суроватката. За целта към 1 ч.ч. топло прясно мляко добавяме 1 с.л. оцет и разбъркваме...
След това прибавяме червена боя към суроватката...
Приготвяме блатовете, като разбием маслото заедно със захарта и ванилията. След това добавяме яйцата и суроватката и отново разбъркваме с миксер. В малка чашка смесваме 1 ч.л. сода и 1 с.л. оцет - целта е да угасим содата. След като изкипи я изсипваме към другите продукти. После в голяма купа смесваме брашното, какаото и солта. Започваме да ги прибавяме на части към сместа, като бъркаме непрекъснато. От получената смес изпичаме 3 блата с диаметър около 23см. Застиламе тавичката с хартия за печене, намазваме с масло и поръсваме с брашно преди да изсипем сместа. Печем на 175 градуса до готовност...
Когато блатовете са готови започваме приготвянето на кремовете. Разбиваме двата крема на Йоткер с прясното мляко. Към тях добавяме желатина, който е разтворен в 6 с.л. вода. В друг съд разбиваме сметаната и след това я прибавяме към кремовете. Аз сложих и портокалова кора за по-свеж вкус...
Сглобяваме тортата, като мажем с крем между блатовете и покриваме тортата отвън...
За украсата разбиваме белтъците със захарта. Оцветяваме в различни цветове и шприцоваме малки кръгчета. Изпичаме целувките във фурната на 60 градуса...
Накрая покриваме тортата с разноцветните целувки...
Коментари
Публикуване на коментар