14 март 2013

Меки картофени бисквити

Продукти:

500 гр. картофи
3 с.л. масло
4 с.л. прясно мляко
100 гр. сирене
2 яйца
5-6 с.л. брашно
сол
черен пипер
чубрица /или други подправки по избор/




Приготвяне:


Сваряваме картофите и докато са още горещи ги смачкваме заедно с маслото, прясното мляко и подправките...

 След това отделяме белтъците от жълтъците. Към картофената смес прибавяме жълтъците и натрошеното сирене...

Белтъците разбиваме на сняг със щипка сол и ги добавяме към сместа. Накрая слагаме брашното и разбъркваме добре...

Шприцоваме малки бисквитки върху хартия за печене. /Няма значения с какъв накрайник ще ги шприцовате, защото те ще слегнат, така че използвайте каквото имате под ръка/...

Печем на 170 градуса за 7-8 минути или докато започнат да се зачервяват. Бисквитите остават меки и крехки, дори на следващия ден. Надявам се да Ви харесат и добър апетит!...