15 март 2013

Бисквитена торта

Продукти:

500 мл. прясно мляко
1 ч.ч. захар
3 ванилии
3 яйца
8 с.л. брашно 
3 с.л. масло
150 гр. бисквити /по избор/
4 с.л. сладко от горски ягоди

за украсата: 
1 банан
2 с.л. какао
бадеми



Приготвяне:

Започваме с приготвянето на крема. Кипваме млякото заедно със захарта и ванилията. Разбиваме яйцата заедно с брашното и ги добавяме към врящото мляко като бъркаме непрекъснато. Когато крема са сгъсти го сваляме от котлона и прибавяме маслото...

Когато крема се охлади започваме да сглобяваме тортата. В случая аз използвам правоъгълна форма, но ако нямате такава можете да я направите в обикновена тавичка.
И така... застиламе  формата с фолио, за да можем по-лесно да извадим тортата. На дъното изсипваме малко крем, върху него ред бисквити. Върху бисквитите слагаме сладко от горски ягоди. След това отново следват крем, бисквити и сладко, като най-отгоре завършваме с крем...

Загръщаме фолиото навътре и покриваме тортата. Прибираме я в хладилник за една нощ...

На следващия ден изваждаме тортата от формата и я украсяваме с какао, банан и бадеми. 
Ето така изглежда отвътре...