09 март 2013

Соленки

Продукти:

2 яйца
70 гр. меко масло
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сол
1 бакпулвер
1/2 ч.ч. нарязани на ситно маслини
1 ч.ч. настърган кашкавал
1 с.л. риган
2 и 1/2 ч.ч. брашно




Приготвяне:

Разбиваме яйцата заедно с киселото мляко и солта, след което добавяме маслините и маслото...

 След това започваме да добавяме брашното и бакпулвера, като бъркаме непрекъснато. Накрая изсипваме кашкавала и ригана и размесваме с ръце. Трябва да се получи лепкаво тесто...

С мокри ръце оформяме кръгчета и ги подреждаме върху хартия за печене. Печем в загрята фурна на 175 градуса за 8-10 минути или докато започнат леко да се зачервяват отгоре...

Ето така изглеждат готовите соленки...