01 април 2013

Чийзкейк с извара

Продукти:

4 яйца
80 мл. горещо прясно мляко
50 гр. масло
200 гр. извара
2 с.л. лимонов сок 
3 ванилии
настъргана лимонова кора
2/3 ч.ч. брашно
2/3 ч.ч. захар
 
 

Приготвяне:

 Първо разделяме белтъците от жълтъците. В купа смесваме горещото прясно мляко, жълтъците, изварата и маслото...

Протриваме през цедка сместа, за да стане по-фина...

Добавяме ванилията, лимоновият сок и настърганата лимонова кора.След това изсипваме брашното в купата и разбъркваме...

 Белтъците разбиваме със захарта, докато получим гладък и пухкав крем. Изсипваме белтъците в купата при изварата и разбъркваме всичко много добре...

Получената смес изсипваме във форма с диаметър около 18-20 см., предварително застлана с хартия и намазана с масло. Печем чийзкейка на водна баня. Предварително загряваме фурната на 170 градуса. Печем за 45-50 минути, но е най-добре да проверявате с клечка за зъби, за да не остане суров отвътре...

Готовият чийзкейк трябва да се охлади в хладилник, преди да се разреже и сервира...