17 април 2013

Бонбони за диабетици

Продукти: /за 35-40 броя/

1/3 ч.ч. краве масло
1 ч.ч. прясно мляко
2 таблетки подсладител /или 1 ч.л. течен/
80 гр. шоколад за диабетици
200 гр. овесени ядки
1/2 ч.ч. смлени орехи
1 с.л. ром /или есенция по желание/



 



Приготвяне:


Разтопяваме маслото на котлона и към него прибавяме прясното мляко и подсладителя...

След това оттегляме от котлона и докато маслото и млякото са още горещи слагаме натрошения шоколад, като бъркаме докато се разтопи. Добавяме овесените ядки и орехите и отново разбъркваме. Слагаме една супена лъжица ром и бъркаме, докато сместа са охлади толкова, че да може да се пипа с ръце...

С ръце оформяме топчета с големината на орех. Подреждаме ги в тава върху хартия за печене и ги слагаме в хладилника да стегнат...

След около 2 часа са напълно готови...