27 април 2013

Картофен пай

Продукти:

3 сварени картофа
1 суров картоф
1 яйце
2 с.л. брашно
1/2 ч.ч. сварен грах
1/2 ч.ч. натрошено сирене
черен пипер 
сол
1 с.л. олио за намазване отгоре






Приготвяне: 

Смачкваме  сварените картофи с вилица и към тях прибавяме яйцето, 2 с.л. брашно, черен пипер и сол на вкус...

 Намазваме формата за пай с олио и поръсваме с брашно. Разпределяме картофената смес по стените и дъното на формата. Изсипваме граха и сиренето във формата...

Нарязваме суровият картоф на много тънки филийки. Покриваме целият пай и намазваме картофите с олио...

Печем на 190 градуса, докато суровите картофи се запекат...

След като извадим пая от фурната трябва да изчакаме поне 10 минути, преди да го извадим от формата...