05 април 2013

Кокосов сладкиш

Продукти:

2 яйца
1 ванилия
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. кокосови стърготини
1 ябълка
4 с.л. масло
100 мл. вода
1/2 пакетче бакпулвер
1 и 1/2 ч.ч. брашно

за глазурата: 
50 гр. натурален шоколад
50 гр. бял шоколад
1 с.л. масло
5-6 с.л. прясно мляко 


Приготвяне:

  Разбиваме яйцата заедно със захарта и ванилията. След това добавяме разтопеното масло, настърганата ябълка кокосовите стърготини. Изсипваме водата и започваме да прибавяме брашното и бакпулвера...

Изрязваме кръг от хартия за печене и го слагаме на дъното на тавата. Намазваме я с олио и поръсваме с брашно. Изсипваме сместа в тавата и я изпичаме в предварително загрята фурна на 180 градуса. Сладкиша е готов, когато започне да се зачервява отгоре...

Когато сладкиша изстине го нарязваме на квадратчета...

 Правим глазурата, като разтопим шоколада и маслото на умерен огън. Когато се разтопят добавяме и прясното мляко и разбъркваме...

Заливаме сладкиша с глазурата и можем да го сервираме веднага...