01 май 2013

Пица от кайма

Продукти:  

за "блата": 
500 гр. кайма
2 сварени картофа
1 филия хляб
1 яйце
сол
черен пипер
кимион

за гарниране: 
1/3 ч.ч. сладка царевица
10 маслини /нарязани/
1 домат
1 ч.ч. настърган кашкавал 


Приготвяне:

Слагаме каймата в голяма купа и към нея прибавяме намачканите с вилица картофи. След това добавяме намокрената филия хляб и яйцето. Накрая поръсваме със сол, черен пипер и кимион на вкус и омесваме хубаво каймата. /Най-добре е да я оставите в хладилника за 30 минути, но ако нямате време може и веднага да се заемете с приготвянето на пицата./
Намазваме тавата с олио и изсипваме 1/2 ч.ч. вода. Слагаме каймата в тава и я разпределяме на тънък и равномерен слой. Загряваме фурната на 180 градуса и слагаме тавата за 15 минути...

След това изваждаме от фурната и върху каймата слагаме: нарязаните маслини, царевицата, домата нарязан на тънки филийки,а най-отгоре кашкавала. Връщаме пицата обратно във фурната, докато кашкавалът се запече...

След като извадим тавата от фурната, оставяме 10-тина минути да се охлади, преди да я разрежем...