18 май 2013

Пай с кайма и гъби

Продукти: 


за тестото: 
180 гр. брашно
120 мл. прясно мляко
1 с.л. олио
щипка захар
сол
1 ч.л. суха мая

за плънката: 
500 гр. кайма
200 гр. сварени печурки /може и от консерва/
1 мотков
1 малка глава лук
сол
черен пипер
1/4 ч.л. канела


Приготвяне:

От получените продукти замесваме тесто, което оставяме на топло за около 30 минути...

След това го разточваме на тънък лист и покриваме стените и дъното на форма с диаметър около 20см. Нарязваме лука на ситно и го смесваме с каймата. Овкусяваме с черен пипер, сол и канела. Половината от каймата слагаме върху тестото, а върху нея подреждаме гъбите...

Върху гъбите слагаме останала кайма, а върху каймата нарязаните на колелца моркови...

Изрязваме краищата на тестото и правим ленти върху пая...

Печем на 160 градуса за около 1 час...

И парченце...