Пай с кайма и гъби
Продукти:
за тестото:
180 гр. брашно
120 мл. прясно мляко
1 с.л. олио
щипка захар
сол
1 ч.л. суха мая
за плънката:
500 гр. кайма
200 гр. сварени печурки /може и от консерва/
1 мотков
1 малка глава лук
сол
черен пипер
1/4 ч.л. канела
Приготвяне:
за тестото:
180 гр. брашно
120 мл. прясно мляко
1 с.л. олио
щипка захар
сол
1 ч.л. суха мая
за плънката:
500 гр. кайма
200 гр. сварени печурки /може и от консерва/
1 мотков
1 малка глава лук
сол
черен пипер
1/4 ч.л. канела
Приготвяне:
От получените продукти замесваме тесто, което оставяме на топло за около 30 минути...
След това го разточваме на тънък лист и покриваме стените и дъното на форма с диаметър около 20см. Нарязваме лука на ситно и го смесваме с каймата. Овкусяваме с черен пипер, сол и канела. Половината от каймата слагаме върху тестото, а върху нея подреждаме гъбите...
Върху гъбите слагаме останала кайма, а върху каймата нарязаните на колелца моркови...
Изрязваме краищата на тестото и правим ленти върху пая...
Печем на 160 градуса за около 1 час...
И парченце...
Коментари
Публикуване на коментар