22 май 2013

Енчиладас с пилешко месо

Продукти: /за 10 броя/

за тортиля питките: 
1 и 1/2 ч.ч. бяло брашно
1 и 1/2 ч.ч. царевично брашно
150 мл. топла вода
3 с.л. олио

за плънката: 
1 глава лук
1 ч.ч. доматено пюре
2 скилидки чесън

1 червена чушка
4 с.л. олио
сол
черен пипер 
1/2 ч.ч. сладка царевица
200 гр. настърган кашкавал
300 гр. пилешко месо
 
 

Приготвяне:

От посочените продукти замесваме тесто. Разделяме го на 10 топки. Всяка топка тесто разточваме на кръгъл лист с дебелина около 2 мм. Изпичаме ги на тиган намазан с няколко капки олио, като обръщаме и от двете страни за около минута...

Така изглеждат готовите питки...

След това приготвяме доматеният сос. В 2 с.л. олио задушаваме нарязаните на ситно чесън и лук. Добавяме доматеното пюре и разбъркваме...

В друг тиган задушаваме нарязаното на дребно пилешко месо. Добавяме нарязаната червена чушка и 1/3 от доматеният сос...

Оттегляме от котлона и добавяме царевицата, сол и черен пипер на вкус...

В средата на всяка питка слагаме от плънката с месото и малко кашкавал. Навиваме питката като палачинка...

 Подреждаме навитите питки в тава върху хартия за печене. Върху тях слагаме от доматеният сос и поръсваме с настърган кашкавал...

Печем на 180 градуса до златисто /около 10-15 минути/