27 май 2013

Руло от тиквички

Продукти:

за блата: 
3 тиквички
2 яйца
1 ч.ч. царевично брашно
2 с.л. олио
сол

за плънката: 
300 гр. извара
100 гр. майонеза
1 връзка копър /или 1 с.л. сух/
2-3 скилидки чесън
сол 


Приготвяне:

 Настъргваме тиквичките на ренде и ги посоляваме със сол. Оставяме ги да престоят половин час, за да се отдели водата от тях. След това с ръце изстискваме тиквичките и ги прехвърляме в голяма купа. Добавяме яйцата, олиото и царевичното брашно. Разбъркваме много добре сместа...

Разстиламе я върху хартия за печене във формата на правоъгълник. Печем на 180 градуса, докато леко се зачерви. Изваждаме го от фурната и докато е още топъл, го навиваме на руло заедно с хартията...

Докато чакаме блата да се охлади правим плънката за рулото. В купа смесваме изварата, майонезата, чесъна, копъра и сол на вкус...

Намазваме блата с получената смес и навиваме на руло. Оставяме го да престои поне 1 час преди да го разрежем...