04 юни 2013

Арменски сладки

Продукти:

1 ч.ч. вода
1 ч.ч. олио
3 и 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
пудра захар за овалване /около 1 и 1/2 ч.ч./
 
за плънката: 
1 кутия локум
ядки по избор




Приготвяне:

Кипваме на котлона водата, олиото и щипка сол. Смесваме брашното с бакпулвера. Махаме съда от котлона и изсипваме брашното във врящата течност. Бъркаме, докато тестото стане на топка и се отдели от стените на съда. Оставяме го настрани да се охлади...

Когато тестото е напълно студено от него оформяме топчета. Във всяко топче слагаме по малко локум и ядка. Подреждаме ги върху хартия за печене и печем на 180 градуса, докато започнат да се зачервяват...

Като ги извадим от фурната, още горещи ги овалваме в пудра захар...

Хубаво е да престоят една нощ преди да се консумират...