15 август 2013

Миш-маш баница

Продукти:

4 печени зелени чушки
5 печени червени чушки
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
200 гр.натрошено сирене
1 яйце
1/2 връзка магданоз
сол
черен пипер
10-12 бр. кори за баница 
3 с.л. масло + 4 с.л. олио



Приготвяне:

Разтопяваме маслото и го смесваме с олиото. В тиган слагаме 2 с.л. от мазнина и в нея задушаваме ситно нарязаните лук и чесън. След като лукът стане прозрачен добавяме и нарязаните чушки. Запържваме ги за 3-4 минути, като бъркаме от време на време да не загорят...

След това слагаме натрошеното сирене и разбъркваме. Накрая изсипваме и разбитото яйце, посоляваме със сол и черен пипер. Оттегляме готовият миш-маш от колкото и го поръсваме с нарязаният магданоз. Разбъркваме го и го оставяме да изстине...

Взимаме две кори за баница и ги навиваме с миш-маш. По този начин разпределяме плънката спрямо корите и ги подреждаме в намазнена тавичка. Отгоре намазваме баницата с мазнина. Печем я в предварително загрята фурна на 190 градуса, до зачервяване...

Горещата баница напръскваме с малко вода и покриваме с кърпа. Оставяме я така десетина минути, след което можем да я разрежем...

Вкусна както топла, така и студена...