04 септември 2013

Крамбъл със сини сливи и праскови

Продукти: /за 2 броя/


3 сини сливи
1 праскова
2 ч.л. мед
2 с.л. масло
2-3 с.л. вода
4 обикновени бисквити



 



Приготвяне:

Нарязваме плодовете на парчета и ги разпределяме в 2 чашки за крем карамел или керамични купички. Слагаме по 1 ч.л. мед върху плодовете. Загряваме фурната на 180 градуса и слагаме купичките да се пекат за 15-20 минути. Плодовете ще отпуснат сока си и ще се образува пяна. Щом видите пяна на повърхността на плодовете ги извадете от фурната...

След това смиламе бисквитите и към тях добавяме 2 с.л. разтопено масло и 2-3 с.л. вода. Разбъркваме сместа с ръка, така че да се получат трохи...

Поръсваме купичките с бисквитените трохи и ги връщаме обратно във фурната, докато се зачервят...

Сервираме крамбъла охладен, със сметана или сладолед...