10 септември 2013

Хляб с бира

Продукти:

360 гр. пълнозърнесто брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 с.л. мед
375 мл. бира 
1 с.л. олио за намазване на формата 
1 с.л. масло за намазване на изпеченият хляб


Приготвяне:


В купа смесваме сухите съставки - брашното, солта, бакпулвера и содата...

Към тях добавяме меда и бирата. Разбъркваме хубаво сместа с дървена лъжица...

Изсипваме в намазана със малко олио форма или кръгла тавичка. В случая аз използвам правоъгълна кексова форма, която намазах с 1 с.л. олио. Загряваме фурната на 190 градуса и печем хляба около 30 минути. След като започне да се зачервява отгоре го изваждаме и намазваме с маслото. Връщаме го обратно във фурната и печем още няколко минути...

Готовият хляб изваждаме от формата и покриваме с кърпа за десетина минути. След това можем да го разрежем. Добър апетит!