15 септември 2013

Кекс с лешници

Продукти:

3 яйца
2/3 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
125 гр. меко масло
2 ванилии
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. печени едро смлени лешници
1 с.л. какао


 


Приготвяне:

Разбиваме маслото със захарта и ванилията. Когато сместа побелее добавяме едно по едно яйцата, като продължаваме да бъркаме непрекъснато, докато захарта се разтвори напълно. Към полученият пухкав крем добавяме лешниците...

След това добавяме бакпулвера и брашното и разбъркваме. В купичка отделяме малко от сместа и към нея прибавяме какаото...

Намазваме формата за кекс с малко олио и поръсваме с брашно. Изсипваме половината от светлата смес на дъното. Върху нея слагаме какаовата смес...

Най-отгоре изсипваме и останалата светла смес и заглаждаме...

Печем на 190 градуса до готовност...