18 септември 2013

Телешка супа със запечен лук

Продукти:  /за 2-3 порции/

250 гр. телешко месо
1 глава лук
1 морков
2 картофа
1 дафинов лист
2 с.л. корен от целина /на едри парчета/
4-5 зърна черен пипер
сол





Приготвяне: 

Нарязваме месото на хапки и го слагаме да се вари заедно с целината. Когато месото е полуготово го сваляме от котлона и отделяме целината. В тенджерата трябва да остане само бульона и месото.
След това нарязваме лука на шайби и го запичаме на тефлонов тиган без никаква мазнина...

Слагаме лука в тенджерата при месото. Добавяме моркова, картофите, дафиновият лист и черният пипер. Посоляваме със сол и похлупваме с капак. Оставяме ястието да ври на тих огън, докато зеленчуците се сготвят...

Сервираме с препечен хляб или франзела...