21 септември 2013

Панирани печени ябълки

Продукти:

2 големи ябълки
2 с.л. захар
1/2 ч.л. канела

за панировката: 
2 яйца
1/3 ч.ч. захар
1 ванилия
4 с.л. олио
150 мл. бира
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
олио за пържене 


Приготвяне:

Обелваме ябълките и и изчистваме сърцевината. Нарязваме ги на филийки с дебелина 1 см. Подреждаме ги върху хартия за печене и поръсваме с 2 с.л. захар и 1/2 ч.л. канела. Слагаме ги в предварително загрята на 190 градуса фурна...

Печем, докато започнат леко да се зачервяват. След това ги оставяме
, докато изстинат напълно...

През това време приготвяме панировката. Разбиваме яйцата със захарта и ванилията. Добавяме олиото и бирата и отново разбъркваме. Накрая изсипваме брашното, смесено с бакпулвера...

Потапяме всеки резен ябълка в панировката и пържим в силно загрято олио. Отцеждаме върху хартия и оставяме да се охладят преди да ги сервираме. Добър апетит!