11 октомври 2013

Маслени бисквити с портокал

Продукти:

1 яйце
180 гр. меко масло
настърганата кора от 1 портокал
1 ч.л. бакпулвер
100 гр. пудра захар
400 гр. брашно
1 с.л. какао





 

Приготвяне:


Слагаме мекото масло в голяма купа и към него добавяме пудрата захар. Разбъркваме с дървена лъжица и добавяме яйцето и портокаловата кора. След това изсипваме брашното и бакпулвера и започваме да месим с ръце, докато се получи гладко тесто. 
/Постарайте се да оформите тестото по-бързо, защото от топлината на ръцете тестото ще се отпусне./ Готовото тесто разделяме на две равни части, като към едната добавяме какаото. Покриваме тестото с полиетиленово фолио и го слагаме в хладилника за 30 минути...

След като минат 30 минути изваждаме тестото от хладилника. Разточваме и двете топки тесто върху фолио. Трябва да се получат два еднакви по големина правоъгълника с дебелина 0,5 см. Слагаме двата листа тесто един върху друг и ги навиваме на руло. Нарязваме рулото на шайби с дебелина 1 см...

Подреждаме ги върху хартия за печене и притискаме леко с ръка, така че да се сплескат...

Печем на 180 градуса до готовност /приблизително 8-10 минути/...

Рецептата е взаимствана от тук: Серпантин