22 октомври 2013

Дюнери

Продукти: /за 10 броя/

за питките: 
2 ч.ч. + 4 с.л. брашно
1/2 ч.л. сол
3 с.л. олио
щипка канела
1/2 ч.ч. хладка вода

за плънката: 
2 домата
3 картофа нарязани на лентички и изпържени
400 гр. пилешко филе, мариновано в:
/сол
черен пипер
2 с.л. олио
1/2 ч.л. червен пипер
1/4 ч.л. канела
1 скилидка чесън
4 с.л. соев сос
2 зърна карамфил
1 ч.л. риган/

за чесновия сос: 
1 малък сварен картоф
3 скилидки чесън
100 гр. майонеза
4-5 с.л. кисело мляко
2 с.л. сусамов тахан


Приготвяне:

Започваме с приготвянето на питките. В купа пресяваме брашното заедно със солта. Добавяме щипка канела, олиото и водата и замесваме гладко тесто...

Разделяме го на 10 равни части и оформяме топчета. Всяко топче разточваме на тънък кръг с дебелина 1-2 милиметра...

Изпичаме питките върху тефлонов тиган и от двете страни. Изпичат се много бързо, буквално за секунди...

След това мариноваме месото, като го сложим в тавичка и към него добавим всичко подправки - соев сос, червен пипер, черен пипер, сол, чесън, канела, карамфил, риган, олио/. Слагаме го в загрята на 200 градуса фурна и печем до готовност...

Соса приготвяме, като пасираме свареният картоф, майонезата, чесъна, сусамовият тахан и киселото мляко...

Започваме сглобяването на питките. Ако са изсъхнали ги напръскваме с малко вода и ги затопляме на тигана, по този начин ще омекнат отново. Намазваме питката с чесновият сос и слагаме няколко резена от месото...

Отгоре подреждаме пържени картофи и няколко резена домат...

Загръщаме краищата навътре и завиваме дюнера в салфетка. Добър апетит!