24 октомври 2013

Боботи

Продукти:

1 глава лук
2 скилидки чесън
400 гр. телешка кайма
1 ч.ч. доматено пюре
3 с.л. олио
1 ябълка
1/2 ч.ч. стафиди
2/3 ч.ч. белени бадеми
1 с.л. сладко къри на прах
черен пипер
сол
сварен бял ориз за сервиране
 

Приготвяне:

Накисваме стафидите във вода и ги оставяме настрани.
Нарязваме лука и чесъна и ги задушаваме в 3 с.л. олио...

След като лука стане прозрачен, добавяме каймата /предварително размита с малко вода, за да не стане на бучки/. Поръсваме с кърито и изсипваме доматеното пюре. Готвим на умерен огън за 5-6 минути, като периодично разбъркваме...

След това прибавяме изцедените стафиди, бадемите и обелената и нарязана на кубчета ябълка. Поръсваме със сол и черен пипер на вкус. Готвим ястието на тих огън, докато течността се изпари...

Сервираме върху сварен ориз...