03 октомври 2013

Фламкухен / Flammkuchen /

Продукти: /за 8 броя/

за тестото: 
220 мл. вода
5 с.л. олио
1 ч.л. сол
500 гр. бяло брашно

за гарниране: 
400 гр. заквасена сметана /или крема сирене/
2 глави червен лук
200 гр. шунка
200 гр. настърган кашкавал
 

Приготвяне:


Първо замесваме тестото от горепосочените продукти...

Оставяме го настрани и подготвяме останалите продукти. Нарязваме лука на полумесеци, а шунката на тънки ивици. 
Разделяме тестото на 8 топки с еднаква големина. Разточваме всяка топка на тънък лист с дебелина 2 милиметра. Прехвърляме тестото върху хартия за печене. Намазваме го със заквасена сметана /или крема сирене/. Върху нея слагаме лук и шунка... 

Отгоре поръсваме с настърган кашкавал. Печем в предварително загрята на 250 градуса фурна, докато се зачерви леко /около 7-8 минути/...

Готовият фламкухен - хрупкав и ароматен!