Фламкухен / Flammkuchen /
Продукти: /за 8 броя/
за тестото:
220 мл. вода
5 с.л. олио
1 ч.л. сол
500 гр. бяло брашно
за гарниране:
400 гр. заквасена сметана /или крема сирене/
2 глави червен лук
200 гр. шунка
200 гр. настърган кашкавал
Приготвяне:
за тестото:
220 мл. вода
5 с.л. олио
1 ч.л. сол
500 гр. бяло брашно
за гарниране:
400 гр. заквасена сметана /или крема сирене/
2 глави червен лук
200 гр. шунка
200 гр. настърган кашкавал
Приготвяне:
Първо замесваме тестото от горепосочените продукти...
Оставяме го настрани и подготвяме останалите продукти. Нарязваме лука на полумесеци, а шунката на тънки ивици.
Разделяме тестото на 8 топки с еднаква големина. Разточваме всяка топка на тънък лист с дебелина 2 милиметра. Прехвърляме тестото върху хартия за печене. Намазваме го със заквасена сметана /или крема сирене/. Върху нея слагаме лук и шунка...
Отгоре поръсваме с настърган кашкавал. Печем в предварително загрята на 250 градуса фурна, докато се зачерви леко /около 7-8 минути/...
Готовият фламкухен - хрупкав и ароматен!
Коментари
Публикуване на коментар