15 декември 2013

Корнфлейкс бисквити с кокос и шоколад

Продукти: /за около 30 броя/

2 яйца
80 гр. меко масло
1/2 ч.ч. захар
6 с.л. кокосови стърготини
1 ванилия
1 и 1/2 ч.ч. бяло брашно
3 ч.ч. корнфлейкс
50 гр. натурален шоколад 



Приготвяне: 

Разбиваме яйцата със захарта и ванилията, докато станат на пяна. Към тях добавяме мекото масло и кокосовите стърготини. След това добавяме брашното и отново разбъркваме. Нарязваме шоколада на малки парченца и го прибавяме към сместа. Накрая слагаме корнфлейкса, като го стриваме с ръце. /Умишлено не използвам блендер, защото ще се смели на брашно. Целта е да натрошим с ръце, така че да останат и по-едри парченца корнфлейкс и да получим хрупкави бисквити/. Накрая омесваме всичко с ръце и слагаме тестото да се стегне в хладилник за 30 минути или във фризера за 5-6 минути...

Правим топчета малко по-малки от орех и ги сплескваме между дланите си. Подреждаме бисквитите върху хартия за печене. От тези продукти получих 30 броя. Печем на 180 градуса  за 10-12 минути...

Оставяме ги са охладят върху решетка. Стават хрупкави, след като изстинат напълно.
Да Ви е сладко!