03 декември 2013

Мъфини с череши

Продукти: /за 10 броя/

2 яйца
1/3 ч.ч. захар
1 ванилия
1/2 ч.ч. сок от компот с череши
10 бр. отцедени череши от компот
1 ч.л. бакпулвер
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. ром /по желание/

за украсата:
300 мл. прясно мляко
1 крем Оле на д-р Йоткер
захарни перли или пръчици


 

Приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта и ванилията, докато станат на пяна. След това добавяме сока от компот, рома /по желание/, бакпулвера и брашното. Разбъркваме всичко с миксера. 
Взимаме хартиени форми за мъфини и слагаме по 1 с.л. от тестото във всяка от тях. Върху тестото слагаме по 1 череша...

Отгоре разпределяме останалото тесто. Всяка форма трябва да се напълни 2/3 от обема ѝ.
Печем на 175 градуса /около 15-20 минути, но все пак зависи от фурната/. Най-добре да ги проверявате с клечка за зъби...

Накрая разбиваме крема с прясното мляко. На опаковката му пише, че се разбива с 400мл. мляко, но ние умишлено го разбиваме в 300мл. за да стане по-стегнат.
Украсяваме с крем и захарни перли. Да Ви е сладко!