28 декември 2013

Портокалова торта с мандарини

Продукти: /за торта с диаметър 24 см/

за блатовете: 
3 яйца
2/3 ч.ч. захар
1 ванилия
1 портокал
1 бакпулвер /10гр./
1 и 1/2 ч.ч. брашно

за крема: 
1 крем Оле на д-р Йоткер /шоколад/
300 мл. студено прясно мляко
3-4 мандарини

за украсата: 
200 мл. течна сладкарска сметана
1/2 ч.ч. кокосови стърготини
2 с.л. разтопен шоколад
 

Приготвяне:

Разбиваме яйцата заедно със захарта и ванилията. Към тях добавяме настърганата кора на 1/2 портокал и сока от целият портокал. Слагаме бакпулвера и брашното и разбъркваме добре. От полученото тесто изпичаме 2 блата с диаметър 22-24 см...

Печем на 180 градуса, докато леко порозовеят отгоре. Изваждаме ги върху решетка и оставяме да се охладят напълно...

След това разбиваме крема в прясното мляко. Разпределяме го върху единият от блатовете. Почистваме мандарините от ципите и семките и ги подреждаме върху крема. Отгоре слгаме и другият блат...

Накрая разбиваме сметаната и покриваме тортата с нея. Отстрани поръсваме с кокосови стърготини, а отгоре напръскваме с разтопен шоколад.
Да Ви е сладко!