06 декември 2013

Пъстърва с фъстъци и мандарини

Продукти: /за 2 броя/

2 пъстърви /по около 300 гр. всяка/
1 глава лук
1/2 ч.ч. пържени фъстъци
1/2 връзка магданоз
3 мандарини
сол
зехтин за намазване

 


Приготвяне:

Смиламе в блендер лука, фъстъците, сока и настърганата кора на 1 мандарина. /Ако нямате блендер счукайте фъстъците и нарежете лука на ситно./ Към получената смес добавяме и нарязаният на ситно магданоз...

Посоляваме рибата и я пълним с фъстъчената смес...

Слагаме ги върху хартия за печене и намазваме рибата със зехтин. Нарязваме останалите 2 мандарини на колелца и ги подреждаме върху рибите. Целта е да отпуснат сок, докато се пече рибата. Слагаме в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-12 минути...

Сервираме със зелена салата...