05 декември 2013

Сини сливи със сирене и бекон

Продукти:

150 гр. сушени сини сливи
50 гр. сирене
100 гр. пушен бекон
2 с.л. масло
1 ч.л. розмарин
1 ч.л. босилек
1/2 ч.ч. червено вино



 

Приготвяне:

Накисваме сушените сини сливи в топла вода за 5-6 минути. След като омекнат ги изцеждаме и махаме костилките (ако не са махнати). Пълним сливите със сирене...

Завиваме всяка слива в парче бекон...

Нанизваме ги на дървени шишчета...

Разтопяваме маслото и към него добавяме 1 ч.л розмарин и 1 ч.л. босилек. Намазваме шишчетата с маслото и ги печем на грил тиган /може и на обикновен тефлонов/. Печем на умерен огън за 1-2 минути от всички страни. След като се запекат изсипваме и виното в тигана. Когато се изпари оттегляме от котлона и можем да сервираме ястието...

Сервираме с чаша хубаво вино. Наздраве!