26 януари 2014

Тарт с тиквички и сирене

Продукти: 

2 тиквички /средно големи/
100 гр. натрошено сирене
1 белтък
2 скилидки чесън
1 ч.л. сух копър 
1 с.л. олио 

за тестото:
1 и 1/2 ч.ч. бяло брашно
1/2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1/2 ч.л. сол
3 с.л. масло
110 мл. вода
1 жълтък за намазване

 

Приготвяне:

Слагаме двата вида брашно в купа. Добавяме солта, маслото и водата и започваме да месим тестото. Готовото тесто разточваме във формата на кръг с дебелина 3-4 милиметра. Слагаме го върху хартия за печене и прехвърляме в тава. Пускаме фурната да се загрява на 175 градуса...

 Към сиренето добавяме белтъка и разбъркваме. Разпределяме го върху тестото, като оставим свободни по 2-3 см. отстрани /за да ги загърнем навътре/. Поръсваме копъра и нарязаният на ситно чесън върху сиренето...

Нарязваме тиквичките на тънки кръгчета /2-3 милиметра/, заедно с корите. Подреждаме ги върху сиренето, така че да се застъпват. Загръщаме краищата на тестото навътре и притискаме с пръсти. Надупчваме прегънатото тестото с вилица, за да не се деформира по време на печенето и го намазваме с жълтък. Тиквичките поръсваме с малко сол и намазваме с 1 с.л. олио...

Печем до зачервяване...

Изчакваме десетина минути преди да го разрежем. Добър апетит!