Воловани с пилешко месо
Продукти: /за 5-6 броя/
400 гр. бутер тесто
1 жълтък
за плънката:
200 гр. сварено пилешко месо
3 кисели краставички
1 сварен морков
100 гр. майонеза
Приготвяне:
400 гр. бутер тесто
1 жълтък
за плънката:
200 гр. сварено пилешко месо
3 кисели краставички
1 сварен морков
100 гр. майонеза
Приготвяне:
Изрязваме кръгчета за основа и пръстени със същата големина като кръговете...
Надупчваме кръговете с вилица и намазваме краищата им с жълтък...
Върху тях слагаме изрязаните "пръстени" и също ги намазваме с жълтък. По този начин сглобяваме волованите. Печем ги на 180 градуса до зачервяване. Изваждаме ги върху решетка и ги оставяме да се охладят...
Нарязваме на дребно месото, краставичките и моркова...
Прибавяме майонезата и разбъркваме. Ако е необходимо добавяме и малко сол..
С получената смес пълним волованите и ги украсяваме със стръкче магданоз...
Коментари
Публикуване на коментар