27 януари 2014

Воловани с пилешко месо

Продукти: /за 5-6 броя/

400 гр. бутер тесто
1 жълтък

за плънката: 
200 гр. сварено пилешко месо
3 кисели краставички
1 сварен морков
100 гр. майонеза


 

Приготвяне:

Изрязваме кръгчета за основа и пръстени със същата големина като кръговете...

Надупчваме кръговете с вилица и намазваме краищата им с жълтък...

Върху тях слагаме изрязаните "пръстени" и също ги намазваме с жълтък. По този начин сглобяваме волованите. Печем ги на 180 градуса до зачервяване. Изваждаме ги върху решетка и ги оставяме да се охладят...

Нарязваме на дребно месото, краставичките и моркова...

Прибавяме майонезата и разбъркваме. Ако е необходимо добавяме и малко сол..

С получената смес пълним волованите и ги украсяваме със стръкче магданоз...